Ik sta er niet zo vaak bij stil, maar de tijd waarin we opgroeien is uniek. Een aantal voorbeelden. Via Facebook heb ik contact met vrienden over de hele wereld. De mogelijkheden om te reizen zijn oneindig. En via push-berichten, apps en Tweets ben ik op de hoogte van het laatste nieuws.

Mijn naam is Martijn Schenk, 22 jaar en  student op de School voor Journalistiek in Utrecht. Sinds ik in mei 2011 achttien werd, dus ook een millennial.Geïnteresseerd in de wereld om mij heen en daarom gereisd door Amerika en Thailand, gewerkt in Frankrijk. In augustus studeer ik een half jaar in Estland. Op die manier probeer ik mijn blik te verbreden. Want hoe in Nederland dingen geregeld zijn, is niet de standaard voor de wereld.  Ik vind het buitenland erg interessant en ik wil daarom later buitenlandcorrespondent zijn.

Een journalist heeft de belangrijke taak heeft om duiding te geven bij de actualiteit. Want hoe maak je een groot onderwerp of een belangrijke gebeurtenis behapbaar voor een groot publiek? Daarbij is een kritische blik erg belangrijk. Is het wel normaal wat er allemaal gebeurt? Die vraag wil ik graag bij het publiek neerleggen.

Op deze blok wordt journalistiek gekeken naar de groep Nederlandse millennials die na 2010 volwassen, oftewel 18 is geworden. Dat zijn er op dit moment 1,2 miljoen; 11 % procent van de totale Nederlandse bevolking. Reizen, de aanwezigheid van sociale media, tientallen studie- en beroepsmogelijkheden zorgen dat deze generatie anders opgroeit.

Dit blog zoekt uit wat de kenmerken van deze groep millennials zijn. Het lijkt allemaal heel erg normaal hoe we nu leven. Maar is dat wel zo? Daarnaast wil ik laten zien hoe deze generatie omgaat met de kansen die ze heeft en wat hen daardoor anders maakt dan andere generaties. Ook de andere kant van alle mogelijkheden komt aan bod. Want, is het wel altijd goed om online te zijn? En wat als je door een overload aan informatie niet weet wat je moet kiezen?

Veel leesplezier!

Martijn

Fotoblog

Advertisements